Ιστορία

Η Σκοπευτική Λέσχη ¨ΖΕΥΣ¨ ιδρύθηκε το 1999 από τον Πρόεδρο Βασίλειο Τσαχάκη και τα μέλη του Δ.Σ. ¨ΖΕΥΣ¨. Σκοπευτές οι περισσότεροι εξ' αυτών, έχοντας ως μοναδικό τους γνώμονα την αγάπη τους για το άθλημα της σκοποβολής, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός σωματείου που ως σκοπό θα είχε την προάσπιση και προώθηση του αθλήματος.

Με προσωπική εργασία και ζήλο, θυσιάζοντας πάμπολλες ώρες διασκέδασης και ξεκούρασης, απέκτησαν εγκαταστάσεις και δημιούργησαν την δική τους σκοπευτική μετρώντας σήμερα πάνω από 80 μέλη, που απαρτίζουν όλες τις κατηγορίες των ολυμπιακών και μη αγωνισμάτων της σκοποβολής.

Η Σκοπευτική Λέσχη ¨ΖΕΥΣ¨ έχει κερδίσει 11 Πανελλήνια Πρωταθλήματα ως ομάδα, έχοντας φέτος καταφέρει για πρώτη φορά να συγκεντρώσει την υψηλότερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα των αγωνισμάτων του πιστολιού Πανελλαδικά. Σε ατομικό επίπεδο η Σκοπευτική Λέσχη ¨ΖΕΥΣ¨ έχει στις τάξεις της σκοπευτές που έχουν επιτύχει Πανελλήνια Ρεκόρ, σκοπευτές που μετράνε αρκετές πρώτες, δεύτερες και τρίτες θέσεις σε Πανελληνίους Αγώνες καθώς επίσης σε Πρωταθλήματα Κέντρου και Εποχικά Κύπελλα, που διοργανώνονται από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ο αρκετά σημαντικός αριθμός σκοπευτών, που ανήκουν στις κατηγορίες των Παίδων Α & Παίδων Β, 9-11 ετών & 11-13 ετών αντίστοιχα και που στο άμεσο μέλλον ίσως συγκροτούν την Εθνική μας ομάδα.